Thursday, August 15, 2013

KOLAGEN YANG KESANNYA CEPAT ??




WOW BARU 4 SACHET DAH ADA KESAN .....


HAI saje nak share tentang testimoni kolagen bb pluss ni... yela mana tanya rama yang bertanya kat Page saya....Puan Noorul Lawyer: keberkesanan bb pluss ni.. soalan biasa ialah berapa cepat dia boleh memberi kesan?? huhuhuhu 

Jom saya share kan testimoni dari keluarga smart tycoon group.... Sis Nor Shuhada.. sebelum tu tahniah sis!!!

"Alhamdulillah dengan Izin Allah.. kulit saya kembali pulih.. Bekerja sebagai Jurufoto perkahwinan membuat kulit kusam berminyak dan mudah utk naik jerwat dan kadang2 berlaku kulit tidak sekata.. Alhamdulillah dengan mengamalkan minuman BB plus.. kulit saya bertambah baik... Kalo setiap kali tengok cermin mesti risooo huhu....

Kalo 4hari mcmni.. agaknyakalo amalkan 40sachet xtau mcm mana hasilnya kan... hahahahaha..."

JOM INBOX SEKARANG!!! SEMENTARA OFFER DAN STOK MASIH ADA!! IN SHAA ALLAH MEMANG BEST!! —


                                            PM ME NOW!!!! UNTUK HARGA PROMOSI YANG GILA KENTANG NYE GEMPAK!!! 

UNTUK DISKAUN 10% PM  " SAYA NAK 10% " DI PAGE Puan Noorul Lawyer 

ATAU SILA KOMEN DI BLOG INI UNTUK 5% DISKAUN....

INGAT DIRI KITA... KITA YG JAGA.... 

 
10 Keunikan BB Plus:



1. Dos yang Efektif
Hanya 1 paket (5g) setiap hari - (lebih dr 5g - badan kita akan terus kumuhkan keluar)

2. Kandungan peptida kolagen yang kaya dan tersedia
Proses hidrolisis menghasilkan peptida (3k saiz Dalton) yang sedia diserap - halussss

3. Selamat
Risiko terhadap pencemaran merkuri dan radiasi adalah sangat rendah. Bebas daripadabahan beracun (itulah sebabnya kolagen ikan laut dalam yg dipilih)

4. Perlindungan antioksida tambahan
Jus blackcurrant mengandungi anthocyanin untuk melindungi kulit muka dan badandaripada sinaran UV dan radikal bebas

5. Anti Alahan dan Anti Radang
Ekstrak biji anggur dengan OPC (oligomeric proanthocyanidins) mengurangkanketidakselesaan kulit serta menggalakkan penyembuhan kulit. - di pasaran setakat yg sy jumpa hanya ada 2 jenama yg mengandungi OPC iaitu BBplus dan 'tuttttt'....:):)

6. Ko-faktor tambahan
Vitamin C dan Roselle menguatkan rantaian kolagen ( penjual kolagen lain di pasaran biasanya akan offer vitamin C juga utk di 'consume' sekali)

7. Meningkatkan Kualiti Kulit
Serat epal dan inulin (serat diet) menggalakkan pencerahan kulit melalui prosesdetoksifikasi

8. Manfaat Tambahan
Peptida kolagen ikan adalah sumber Kolagen Jenis 2 yang membantu mengurangkankesakitan akibat osteoarthritis.

9. Rasa Enak
Rasa enak campuran 100% jus blackcurrant dan jus roselle, tiada bau ikan

10. Tanpa Gula dan Kolesterol
Gula gantian semulajadi dengan Indeks Glisemik yang rendah, sesuai untuk para diabetes.
Secara ringkasnya BBplus kolagen :




Ramuan
Ekstrak Biji Anggur, Vitamin C, Inulin, Kolagen Ikan Terhidrolisis, Serbuk Jus Blackcurrant, Serbuk Jus Roselle, Serat Apple, Isomaltulos, Sukralos

untuk info tambahan... mohon sms/whassup : 012-7298195...


So, wait no more!!

Sapa yg nak BBPlus, nak jadi biz partners/konsultan juga dialu2kan.
Bonus mmg best walaupun buat secara part time!!
Semuanya akan kami coach
 
dan paling best.... dengan produk ni juga anda berpeluang
melancong ke Korea/ goldcoast... bestnyerrrrr...
 tempat sy suka pergi..heaven!!

NOORUL BADARIAH ABD MAJID
012 7298195

Sunday, August 4, 2013

PENCERAMAH BIDAN TERJUN???

Salam ramadhan ... (hehehe walau dah tinggal berapa hari je lagi nak raya kan..)

Sebenarnya ni cerita lama, tapi lama sangat tak update blog... pertama sebab sekarang sedang hangat belajar buat page hehehhe yg kedua tak jumpa butang cara nak upload gambar melalui Asus Tranformer..tapi sekarang dah guna perisian google chrome.. insyaallah..

Okla
h ni pun gara-gara terjumpa link ni .. jadi teringat nak share pengalaman sendiri..

Sebenarnya, bukan saya yang ditugaskan untuk menjadi panel pada majlis tersebut, tetapi last minit.. sahabat saya ada masalah kesihatan.. dan saya telah terpilih menggantikan beliau.. memula rasa takut gak sebab sudah alam saya tidak bagi talk di hadapan audience yg besar..last masa saya present paperwork di seminar perundangan universiti temapt saya belajar.. wow sudah begitu lama..

Tapi Allahamdulillah aturan Allah begitu terbaik, mudah je saya sampaikan dan apabila ada satu soalan untuk saya saya tahu, maklumat yg saya sampaikan sampai kepada mereka...


Hihihihi jom baca laporan dari JKSM ni:

SEMINAR CELIK UNDANG-UNDANG SYARIAH KELUARGA ISLAM “NAFKAH : FAHAMI HAK ANDA”
Last Updated Khamis, 21 Mac 2013 12:18



JOHOR, 22 Februari 2013 (Jumaat) - Seksyen Bahagian Sokongan Keluarga Jabatan
Kehakiman Syariah Negeri Johor dengan kerjasama Jawatankuasa Penyelaras Mukim-Mukim
DUN Endau dan Majlis Pembangunan Wanita dan Keluarga (MPWK) Parlimen Mersing telah
mengadakan Program Celik Undang-Undang Syariah Keluarga Islam “
NAFKAH : FAHAMI HAK ANDA
” Bil. 1/2013 bertempat di Dewan Jubli Intan Daerah Mersing, Johor pada 22 Februari 2013 bersamaan 11 Rabulakhir 1433H. Program tersebut telah dirasmikan oleh YB Dato’ Zainal
Abidin bin Osman, Pengerusi Jawatankuasa Agama Kerajaan Negeri Johor merangkap ADUN
Endau serta dihadiri oleh YAA Tuan Haji Amir bin Danuri, Ketua Hakim Syarie JKSNJ, YA
Hakim-Hakim Mahkamah Tinggi, Tuan-Tuan Hakim Mahkamah Rendah, Tuan Lokman Hakim
bin Tuan Kamaludin, Ketua Pendaftar JKSNJ, Tuan Hj Nasir bin Abd Salam, Pegawai Daerah
Mersing dan Ketua-ketua Jabatan Kerajaan Negeri.
Pengarah Program iaitu Tuan Mohammad Radzi bin Sadiman berkata “Program ini adalah
julung-julung kali diadakan oleh Seksyen Bahagian Sokongan Keluarga Negeri Johor yang
bertujuan untuk menyebarluaskan fungsi serta peranan SBSKJ disamping merakyatkan
perkhidmatan SBSKJ agar masyarakat lebih celik dan mengetahui dimana saluran-saluran
yang boleh membantu dalam mendapatkan hak-hak mereka terutama dalam isu tuntutan
nafkah.”
Sehubungan itu, mengulas isu berkenaan suami/bekas suami yang enggan menunaikan nafkah
walaupun telah adanya perintah Mahkamah Syariah, YB Dato’ Zainal dalam ucapannya dipetik
sebagai berkata “para isteri/bekas isteri yang diabaikan haknya hendaklah kemukakan tuntutan
mereka ke mahkamah. Setelah perintah dikeluarkan oleh mahkamah, sekiranya suami/bekas
suami masih lagi enggan melunaskan tanggungjawab memberi nafkah, kemudian mengadulah
kepada BSK kerana pegawai-pegawai BSK akan sedia membantu anda dan bertindak sebagai
Peguam Syarie melalui beberapa tindakan penguatkuasaan..”
Program tersebut juga menyaksikan seramai lima orang penerima Dana Pendahuluan Nafkah
SBSKJ menerima mock cek yang secara keseluruhannya membabitkan jumlah penyaluran
sebanyak RM28,000. Penyerahan dilakukan oleh YB Dato’ Zainal Abidin bin Othman, ADUN
Endau.
Program yang memfokuskan tentang peranan dan fungsi Bahagian Sokongan Keluarga dan
dihadiri seramai 500 orang itu turut memuatkan sesi forum yang mana ahli panel yang diundang
adalah Tuan Muhammad Khaldun bin Mohamad Sharif, Hakim Mahkamah Tinggi Syariah
Negeri Johor, Puan Siti Zaidah binti Husain, Penolong Pengarah SBSKJ dan Puan Noorul
Badariah binti Abd Majid, Penolong Pegawai Syariah, Jabatan Bantuan Guaman Negeri Johor.
Turut tidak ketinggalan, pameran dan kaunter pertanyaan menerusi pembukaan booth pelbagai
agensi memenuhi acara program tersebut, antaranya, Seksyen Bahagian Sokongan Keluarga
JKSNJ, Jabatan Bantuan Guaman Johor (JBG), Pusat Zakat Daerah Mersing, Amanah Raya
Berhad Johor Bahru (ARB), Pejabat Tanah dan Galian Daerah Mersing dan banyak lagi.