Friday, September 27, 2013

MMR - MEREALISASIKAN IMPIAN SAYA...KOREA NEGARA INGIN DILAWATI

Alhamdulillah tq Allah. di atas skrip yg tertulis dalam hidup saya....

Saya bertemu dengan seminar Minda Magnet Rezeki di ketika hidup saya...umppp memang tak seindah pasangan yg baru berumahtangga yg lain hihihhi... tapi alhamdulillah Allah hadiahkan saya seorang suami yg penyabar dan baik budi..tq Allah..

Masa mula2 diperkenalkan dengan MMR ni, saya malas nak g sebab saya ingat ni mesti pasal bisnes la apa lah..tapi bila sy cuba membaca testimoni beberapa peserta, saya cukup tertarik dan saya nak jadi "bomoh" untuk diri sendiri..sebab saya dah penat g sana sini berubat... hihihi

saya pergi, suami saya tak mau tapi dia izinkan saya pergi... dan ketika sesi teknik visualiation, kami diarahkan speaker tuk tulis 3 tempat / negara yg ingin dilawati... saya tulis : 1) Mekah  2) Mesir (kenangan bercinta2 dulu huhuhuhu) 3) korea (sebab saya ska tgk cerita korea...

Dan alhamdulillah pada 15hb september 2013 impian saya terlaksana... paling best dan indahnye... FREE VVIP TRIP... tak yah pikir nak tidur mana,,, naik apa... makanan halal kat maner.. camne cara nak komunikasi ngan org korea sebab mereka nye english memang fail huhuhu MAJU DALAM ACUAN MEREKA SENDIRI... sebab semuana dah tersedia, kami just follow je.. mmg best ...


Thursday, August 15, 2013

KOLAGEN YANG KESANNYA CEPAT ??




WOW BARU 4 SACHET DAH ADA KESAN .....


HAI saje nak share tentang testimoni kolagen bb pluss ni... yela mana tanya rama yang bertanya kat Page saya....Puan Noorul Lawyer: keberkesanan bb pluss ni.. soalan biasa ialah berapa cepat dia boleh memberi kesan?? huhuhuhu 

Jom saya share kan testimoni dari keluarga smart tycoon group.... Sis Nor Shuhada.. sebelum tu tahniah sis!!!

"Alhamdulillah dengan Izin Allah.. kulit saya kembali pulih.. Bekerja sebagai Jurufoto perkahwinan membuat kulit kusam berminyak dan mudah utk naik jerwat dan kadang2 berlaku kulit tidak sekata.. Alhamdulillah dengan mengamalkan minuman BB plus.. kulit saya bertambah baik... Kalo setiap kali tengok cermin mesti risooo huhu....

Kalo 4hari mcmni.. agaknyakalo amalkan 40sachet xtau mcm mana hasilnya kan... hahahahaha..."

JOM INBOX SEKARANG!!! SEMENTARA OFFER DAN STOK MASIH ADA!! IN SHAA ALLAH MEMANG BEST!! —


                                            PM ME NOW!!!! UNTUK HARGA PROMOSI YANG GILA KENTANG NYE GEMPAK!!! 

UNTUK DISKAUN 10% PM  " SAYA NAK 10% " DI PAGE Puan Noorul Lawyer 

ATAU SILA KOMEN DI BLOG INI UNTUK 5% DISKAUN....

INGAT DIRI KITA... KITA YG JAGA.... 

 
10 Keunikan BB Plus:



1. Dos yang Efektif
Hanya 1 paket (5g) setiap hari - (lebih dr 5g - badan kita akan terus kumuhkan keluar)

2. Kandungan peptida kolagen yang kaya dan tersedia
Proses hidrolisis menghasilkan peptida (3k saiz Dalton) yang sedia diserap - halussss

3. Selamat
Risiko terhadap pencemaran merkuri dan radiasi adalah sangat rendah. Bebas daripadabahan beracun (itulah sebabnya kolagen ikan laut dalam yg dipilih)

4. Perlindungan antioksida tambahan
Jus blackcurrant mengandungi anthocyanin untuk melindungi kulit muka dan badandaripada sinaran UV dan radikal bebas

5. Anti Alahan dan Anti Radang
Ekstrak biji anggur dengan OPC (oligomeric proanthocyanidins) mengurangkanketidakselesaan kulit serta menggalakkan penyembuhan kulit. - di pasaran setakat yg sy jumpa hanya ada 2 jenama yg mengandungi OPC iaitu BBplus dan 'tuttttt'....:):)

6. Ko-faktor tambahan
Vitamin C dan Roselle menguatkan rantaian kolagen ( penjual kolagen lain di pasaran biasanya akan offer vitamin C juga utk di 'consume' sekali)

7. Meningkatkan Kualiti Kulit
Serat epal dan inulin (serat diet) menggalakkan pencerahan kulit melalui prosesdetoksifikasi

8. Manfaat Tambahan
Peptida kolagen ikan adalah sumber Kolagen Jenis 2 yang membantu mengurangkankesakitan akibat osteoarthritis.

9. Rasa Enak
Rasa enak campuran 100% jus blackcurrant dan jus roselle, tiada bau ikan

10. Tanpa Gula dan Kolesterol
Gula gantian semulajadi dengan Indeks Glisemik yang rendah, sesuai untuk para diabetes.
Secara ringkasnya BBplus kolagen :




Ramuan
Ekstrak Biji Anggur, Vitamin C, Inulin, Kolagen Ikan Terhidrolisis, Serbuk Jus Blackcurrant, Serbuk Jus Roselle, Serat Apple, Isomaltulos, Sukralos

untuk info tambahan... mohon sms/whassup : 012-7298195...


So, wait no more!!

Sapa yg nak BBPlus, nak jadi biz partners/konsultan juga dialu2kan.
Bonus mmg best walaupun buat secara part time!!
Semuanya akan kami coach
 
dan paling best.... dengan produk ni juga anda berpeluang
melancong ke Korea/ goldcoast... bestnyerrrrr...
 tempat sy suka pergi..heaven!!

NOORUL BADARIAH ABD MAJID
012 7298195

Sunday, August 4, 2013

PENCERAMAH BIDAN TERJUN???

Salam ramadhan ... (hehehe walau dah tinggal berapa hari je lagi nak raya kan..)

Sebenarnya ni cerita lama, tapi lama sangat tak update blog... pertama sebab sekarang sedang hangat belajar buat page hehehhe yg kedua tak jumpa butang cara nak upload gambar melalui Asus Tranformer..tapi sekarang dah guna perisian google chrome.. insyaallah..

Okla
h ni pun gara-gara terjumpa link ni .. jadi teringat nak share pengalaman sendiri..

Sebenarnya, bukan saya yang ditugaskan untuk menjadi panel pada majlis tersebut, tetapi last minit.. sahabat saya ada masalah kesihatan.. dan saya telah terpilih menggantikan beliau.. memula rasa takut gak sebab sudah alam saya tidak bagi talk di hadapan audience yg besar..last masa saya present paperwork di seminar perundangan universiti temapt saya belajar.. wow sudah begitu lama..

Tapi Allahamdulillah aturan Allah begitu terbaik, mudah je saya sampaikan dan apabila ada satu soalan untuk saya saya tahu, maklumat yg saya sampaikan sampai kepada mereka...


Hihihihi jom baca laporan dari JKSM ni:

SEMINAR CELIK UNDANG-UNDANG SYARIAH KELUARGA ISLAM “NAFKAH : FAHAMI HAK ANDA”
Last Updated Khamis, 21 Mac 2013 12:18



JOHOR, 22 Februari 2013 (Jumaat) - Seksyen Bahagian Sokongan Keluarga Jabatan
Kehakiman Syariah Negeri Johor dengan kerjasama Jawatankuasa Penyelaras Mukim-Mukim
DUN Endau dan Majlis Pembangunan Wanita dan Keluarga (MPWK) Parlimen Mersing telah
mengadakan Program Celik Undang-Undang Syariah Keluarga Islam “
NAFKAH : FAHAMI HAK ANDA
” Bil. 1/2013 bertempat di Dewan Jubli Intan Daerah Mersing, Johor pada 22 Februari 2013 bersamaan 11 Rabulakhir 1433H. Program tersebut telah dirasmikan oleh YB Dato’ Zainal
Abidin bin Osman, Pengerusi Jawatankuasa Agama Kerajaan Negeri Johor merangkap ADUN
Endau serta dihadiri oleh YAA Tuan Haji Amir bin Danuri, Ketua Hakim Syarie JKSNJ, YA
Hakim-Hakim Mahkamah Tinggi, Tuan-Tuan Hakim Mahkamah Rendah, Tuan Lokman Hakim
bin Tuan Kamaludin, Ketua Pendaftar JKSNJ, Tuan Hj Nasir bin Abd Salam, Pegawai Daerah
Mersing dan Ketua-ketua Jabatan Kerajaan Negeri.
Pengarah Program iaitu Tuan Mohammad Radzi bin Sadiman berkata “Program ini adalah
julung-julung kali diadakan oleh Seksyen Bahagian Sokongan Keluarga Negeri Johor yang
bertujuan untuk menyebarluaskan fungsi serta peranan SBSKJ disamping merakyatkan
perkhidmatan SBSKJ agar masyarakat lebih celik dan mengetahui dimana saluran-saluran
yang boleh membantu dalam mendapatkan hak-hak mereka terutama dalam isu tuntutan
nafkah.”
Sehubungan itu, mengulas isu berkenaan suami/bekas suami yang enggan menunaikan nafkah
walaupun telah adanya perintah Mahkamah Syariah, YB Dato’ Zainal dalam ucapannya dipetik
sebagai berkata “para isteri/bekas isteri yang diabaikan haknya hendaklah kemukakan tuntutan
mereka ke mahkamah. Setelah perintah dikeluarkan oleh mahkamah, sekiranya suami/bekas
suami masih lagi enggan melunaskan tanggungjawab memberi nafkah, kemudian mengadulah
kepada BSK kerana pegawai-pegawai BSK akan sedia membantu anda dan bertindak sebagai
Peguam Syarie melalui beberapa tindakan penguatkuasaan..”
Program tersebut juga menyaksikan seramai lima orang penerima Dana Pendahuluan Nafkah
SBSKJ menerima mock cek yang secara keseluruhannya membabitkan jumlah penyaluran
sebanyak RM28,000. Penyerahan dilakukan oleh YB Dato’ Zainal Abidin bin Othman, ADUN
Endau.
Program yang memfokuskan tentang peranan dan fungsi Bahagian Sokongan Keluarga dan
dihadiri seramai 500 orang itu turut memuatkan sesi forum yang mana ahli panel yang diundang
adalah Tuan Muhammad Khaldun bin Mohamad Sharif, Hakim Mahkamah Tinggi Syariah
Negeri Johor, Puan Siti Zaidah binti Husain, Penolong Pengarah SBSKJ dan Puan Noorul
Badariah binti Abd Majid, Penolong Pegawai Syariah, Jabatan Bantuan Guaman Negeri Johor.
Turut tidak ketinggalan, pameran dan kaunter pertanyaan menerusi pembukaan booth pelbagai
agensi memenuhi acara program tersebut, antaranya, Seksyen Bahagian Sokongan Keluarga
JKSNJ, Jabatan Bantuan Guaman Johor (JBG), Pusat Zakat Daerah Mersing, Amanah Raya
Berhad Johor Bahru (ARB), Pejabat Tanah dan Galian Daerah Mersing dan banyak lagi.

Wednesday, February 27, 2013

CARA MUDAH MERAWAT SENGUGUT

Hai ingat tak hari tu ada saya janji nak share cara mudah merawat sengugut? oK Jom saya sharekan testimoni ini.... sharing is caring..



perkongsian dari puan enthra Manian, Nilai Negeri SEMbilan pada Bio Velocity Day..

~Menghidapi penyakit senggugut sejak anak dara lagi dan sakit semakin teruk selepas melahirkan anak ke 2. Yang lebih perit apabila pinggang juga merasa sakit. Doktor menasihatkan beliau memakan “pain killer” setiap 6 jam untuk selama 5 hari. Paling sedih adalah risiko mengambil “pain killer” ini boleh mengakibatkan kanser yang tinggi. Sakit beliau terlalu kronik sehingga terpaksa menghantukkan kepala sekiranya terlalu sakit.

~sejak diperkenalkan dengan BVSM, beliau hanya peluk sahaja BVSM. Sangat pantas tindak balas berlaku di mana sakit yang dihadapinya sembuh! Sehingga kini sudah lebih 2 minggu beliau tidak mengambil ubat tahan sakit dan kesakitan yang dialaminya kini tiada.

~Mudahnya semudah PELUK JE BVSM ni kerana kehebatan teknologinya yang merupakan alternatif terbaik masa kini.

Terima kasih Allah!Terima Kasih BVSM
UNTUK MAKLUMAT LANJUT SILA HUBUNGI SAYA: NOORUL 012-7298195....
NAK BELI DENGN HARGA ISTIMEWA ATAU
NAK PAKAI PERCUMA PUN BOLEH.....

Sunday, January 20, 2013

SENGGUGUT atau DYSMENORRHOEA

SELAMAT TENGAHRI..JOM SAYA SHARE SESUATU TENTANG SAKIT YG DI ALAMI OLEH WANITA-WANITA ..... SENGUGUT..

ini adalah eprkongsian seorang Dr..Dr Safinat

SENGGUGUT atau DYSMENORRHOEA
Credit to Dr Safinat STG


Ramai wanita yang mengalami sakit semasa haid dari masa kesemasa. Sakit semasa haid adalah salah satu sebab wanita berjumpa dengan doktor dan mendapat cuti sakit. Kebanyakannya, sakit tidaklah begitulah teruk dan terjadi sekali sekala sahaja. Walaubagaimanapun, bagi segelintir wanita kedatangan haid begitu memberikan kesakitan amat ketara sehingga memberikan gangguan terhadap kehidupan harian mereka.

Secara fisiologinya, semasa terjadinya haid, dinding rahim akan mengeluarkan hormon yang dipanggil prostglandin yang menyebabkan otot rahim menjadi kejang.Ramai mereka yang mengalami senggugut yang keterlaluan didapati merembeskan hormon prostagladin secara berlebihan.

Sengugut sangat kerap terjadi semasa usia remaja dan awal 20’an. Ia juga kerap berlaku pada mereka yang baru mengalami haid pertama.

Primary dysmenorrhoea ialah sengugut yang sering berlaku pada wanita berusia diantara 20-24 tahun. Ia selalunya hilang 1-2 tahun kemudian selepas imbangan hormon menjadi normal. Secondary dysmenorrhea adalah keadaan dimana sakit senggugut disebabkan oleh masalah pada organ reproduksi.
Masalah Organ Reproduksi

Endometriosis dimana sel yang serupa dengan yang terdapat dalam dinding rahim dijumpai pada bahagian organ reproduksi yang lain seperti ovari dan usus dan Adenomyosis iaitu tisu yang sama tumbuh didalam otot rahim. Sakit disebabkan kedua masalah ini selalunya bermula 1-2 hari apabila pendarahan bermula dan berterusan selepas haid.
Ketumbuhan pada ruang pelvis seperti ovarian cyst, masalah polip atau fibroids juga boleh menyebabkan sengugut.
Jangkitan kuman pada organ reproduksi boleh memberikan sakit sengugut terutama yang tersebar melalui hubungan seks.
IUD atau alat pencegah kehamilan dalam rahim menyebabkan otot rahim kejang terutama selepas 2-3 bulan pertama pemakainnya. Sekiranya sakit semakin teruk, anda disarankan untuk mengeluarkannya dan menukar kepada alat pencegahan yang lain.
Masalah kecacatan pada rahim juga menjurus kepada sengugut. Wanita kadang-kadang wanita dilahirkan dengan rahim yang tidak normal seperti pangkal rahim yang sempit yang menghalang aliran darah semasa haid.
Sengugut juga boleh belaku selepas prosedur radiasi, pembedahan pada serviks seperti cautery, biopsi pada dinding rahim.

Bagaimana untuk mengurangkan sakit sengugut?

Hidup secara sihat dengan membanyakkan senaman dan aktiviti aktif boleh mengurangkan tekanan fizikal seterusnya mengawal sakit sengugut. Amalkan tidur yang cukup dan kurangkan tekanan perasaan. Ubat penahan sakit seperti panadol dan ponstans boleh mengurangkan sakit sekiranya perlu.
Bila perlu berjumpa doktor?

Sekiranya sakit anda tidak dapat dikurangkan dengan mengambil ubat penahan sakit, jumpalah dengan doktor untuk pemeriksaan. Pemeriksaan faraj dan ujian ultrasounds akan dilakukan untuk mengetahui sebab kenapa senggugut terjadi. Jika di curigai yang anda mungkin mengalami masalah pada system reproduksi , laparoskopi mungkin akan disarankan.

Sekiranya tiada sebab yang jelas, anda cuma mengalami primary dysmenorrhoea dan pemakanan ubat seperti pil hormon mungkin dapat membantu.
Sekiranya senggugut didapati disebabkan oleh penyakit seperti endometriosis, jangkitan kuman atau fibroids, rawatan yang lebih spesifik terhadap masalah tersebut akan diberikan.
SAYA PULAK ADA CARA TERSENDIRI APABILA SENGUGUT.... NANTI SAYA SHARE YE APA CARA SAYA.... HIHIHIHIHI

BVSM BUKAN SEKADAR PELAPIK TILAM BIASA





BAGIMANA BVSM BERFUNGSI?? bila kita dekat atau tidur bersama BVSM!!!

BVSM akan mengeluarkan gelombang dari kristal garam..SO

1. aura anda segera dipulihkan..kita boleh tunjukkan secara life demo aura anda pulih dalam sekejapan...secepat 10saat
~aura kita lemah..negative value cepat masuk
~aura kita lemah, lesu dan tidak berdaya
~aura kita lemah org tak suka kita
~aura kita lemah...kita biz man or woman energy sale nak masuk susah!!!

2. BAGAIMANA merawat dari hujung rambut samai kehujung kaki..segala jenis penyakit?? (dgn izinNYA)
~gelombang kristal garam akan mencari molekul air dalam badan
~molekul air yg setia bergetar...akan mendapat energy xtra dari gelombang kristal garam BVSM menyebabkan molekul air bergetar lebih jauh dgn frekuensi yg lebih laju!!
~akibat getran molekul air yg laju...akhirnya ikatn molekul air terputus...dan pembebasan GAS OKSIGEN DAN TENAGA HABA dalam salur darah
~inilah sebab mengapa kalau duduk bersama BVSM u berpeluh2 dan rasa hangat serta kadang2 terasa haus ...dan yg biasa migrain atau lelah akan jauh lebih selesa...dikala malam pertama bersamanya...
~Detox session mula main peranan...so ni kena sabar sikit...jap jerrr
~so alur darah anda akan clear dan lancar sbb kolestrol semua luruh!!
~akhirnya..metabolisma meningkat akibat sel yg rajin beranak bila sihat bersama Oksigen yg tinggi(renewal)..HORMON AKAN SEIMBANG!!..SO DGN IZINNYA...SEMUA PENYAKIT AKAN DIRAWAT!!

3. Energy atau gelombang garam..bertindak sangat efektif menghalau gangguan mistik dgn izinNYA...sbb kita bersama garam yg high Quality..so energy nya tajam dan dasyat utk halau semua jin dan syaitan (NASIHAT SAYA SEBELUM TIDUR DA’DA’ dulu)

4. anti graviti...POWER RANGERS..man sangat cepat pulih dan merasa nikmatnya...

5. BONUS!!!...anda akan lebih cantik selepas 24 jam..atau lagi jelas selepas 48 jam...tak caya???...klik gambar sebelum dan selepas 48 jam!!! amazing!!!
~ wanita dan lelaki!!!..anda tegang sana dan sini..hhu..hu...

SUBHANALLAH MUDAHNYERRR...TIDUR JERRRR!!!

jom sms saya : noorul: 0127298195