Wednesday, June 6, 2012

ON AIR DI RMJ 101.9


4HB JUN 2012, JAM 12.00 TENGAHARI HINGGA 12.30 DI RADIO MALAYSIA JOHOR 101.9 saya telah berpeluang ke udara bagi slot "tanyalah Pakar" hihihihihihi

Biasanya bos saya yang kena pegi, tapi memandangkan bos-bos saya semuanya terlibat dengan kursus, jadi saya telah di arahkan mengantikan mereka.. Pertama kali ke udara, mula-mula takut gak...tapi alhamdulillah sikit-sikit berjaya mengawalnya ..lain lah dengan ke udara di radio sekolah zaman sekolah dulu... lain sangat-sangat ye..huhuhuhuhhu
MY BIG BOSS SEDANG KE UDARA

Well dulu masa saya jadi DJ kat sekolah pernah juga berangan nak jadi DJ radio bila besar nnt...well tiada rezeki nak jadi DJ jadi tetamu pun ok lah....

Isu yang kami bawa kali ini adalah berkaitan dengan Perceraian di kalangan Orang bukan islam dan Orang Islam... nanti pada enrty yang akan datang saya share soalan dan jawapannya ye....
lepas ni turn saya plak...

Terima kasih kepada my big bos dan bos-bos (biasalah orang ramai bos) kerana memberi saya peluang ini... dan kepada yg menemani saya, hik hik ok jumpa lagi .. " Ku ke udara lagi..................." sambung sendiri ye

Saturday, June 2, 2012

ANGRY BIRD DATANG LAGI...



Erm apa citernya nie... kalau nak tahu klik gambar di atas ye.... huhuhuhuhu pengaruh angry bird telah menerebos ke dalam diri saya.... kih kih kih

PENAWAR DARAH TINGGI

Hai just nak share dengan kawan-kawan mengenai satu produk nie.... Hari tu saya beli Mineral Coffee untuk abah saya... yela asyik beli 3 in 1 yang di kedai tu, yang saya pernah membaca artikel bahawa ianya bahaya....

Selepas sebulan, saya terbaca testimoni seorang rakan bisnes yang memaklumkan bahawa kopi mineral ini telah membantu menurunkan darah tinggi ibunya.... wah Alhamdulillah daapt manfaat yagn tersirat... Saya terus telefon abah dan memaklumkan padanya... wah jawapan abah cukup membuat saya teruja...jeng jeng jeng... abah cakap: Ya lah abah pun rasa betul sebab semalam abah g check tekanan darah, doktor kata tekanan Darah tinggi abah turun..... alhamdulillah lega sangat....

Selain dari   ia juga kaya dengan bahan mineral seperti magnesium yang dapat meng galakkan penyerapan kalsium dan penggunaannya. Kalsium amat penting dalam menjaga tulang kita... dalam erti kata lain boleh membantu masalah osteoporisis..


“Tulang kita adalah tisu hidup. Ia membentuk struktur paling asas dalam badan manusia dikenali sebagai sistem rangka. Sungguhpun ia nampak keras, tulang kita sentiasa melalui proses penguraian dan pembinaan semula.

“Gaya hidup sedentari tidak membantu kesihatan tulang. Kita perlu mula mengambil langkah melindungi tulang sejak muda, sebaik-baiknya sebelum jisim tulang mencapai puncaknya. Proses pembentukan semula tulang menggantikan tisu mati atau rosak membolehkan kita hidup sihat dan aktif,” katanya.

Menurutnya, kekurangan jisim tulang yang berterusan boleh mengakibatkan osteoporosis, satu proses yang tidak boleh dikembalikan.
“Satu-satunya cara untuk melindungi tulang kita sekarang ialah dengan mengamalkan diet seimbang dan gaya hidup sihat. Kita perlu bersenam secara sederhana, mengamalkan tabiat makan yang sihat dan memastikan kita memenuhi keperluan kalsium harian diri.

 
ii) Garam buluh bersifat sangat beralkali..(remember : air zam zam di Mekah sangat tinggi alkali +-14 pH nya, Allah mengetahui apa yg terbaik utk hamba2nya) so ia akan neutralise asid berlebihan dalam badan kita (perut lapar/pedih sb asid) . That's why mereka yang minum di waktu pagi akan rasa kenyanggggg je sehingga tengahari..so kadang tu boleh skip lunch atau makan dlm kuantiti sedikit.. then petang minum lagi sekali so dinner takyah ambil banyak...Pastu senang nak membuang, so perut lega!! Kepada yg minum kopi leh jadi kembung perut..dgn kopi mineral - tidak lagi... Hmmm... meh secawen!!

iii) Sel2 badan kita buat 'kerja' secara optimum dlm keadaan yang beralkali, so sel2 yang dah tak berapa optimum buat kerja akan aktif balik...itu la pasal ada testimoni minum kopi mineral seminggu (2kali sehari)..yang kencing manis reduce sugar level dari 11 kepada 7 takhal org diabetis takut woo nak minum 3 in 1!! pastu kalau biasa2 ada bisa2 tumit dan lutut...pas minum hilang la pulak bisanya (itulah kerja asid)...

Em amacam..berbaloi tak dengan hanya minum kopi ini kita dpat 1001 khasiat... Semoga dengan usaha yang kecil Allah akan memberikan kita kesihatan yang baik agar kita dapat meneruskan kelangsungan hidup sebagai khalifah di bumiNya... amin..

Berapa harganya? tak mahal RM26.50 untuk 20 sachet.. berbaloi kan? berminat leh lah email : noorul_305@yahoo.com