Monday, March 5, 2012

BERJALAN DAN BERMUSAFIR

Berjalan bermusafirlah
Melihat keagungan Allah
Meninjau menitilah
Rahsia ciptaan Allah
Ziarahilah makam kekasih
Kenangilah rasulallah
Bangunkan jiwa jihad Islami
Semangat syuhada ilahi
Marilah bermusafir
Laksanakan tuntutan jiwa
Bermusafir berkelana
Luaskan pandangan saujana
Bermusafir berkelana
Kenal tuhan maha pencipta
Allah hu robbi 8x
Berbekal keimanan
Penyuluh disempanjang jalan
Mengharap keredaan
Doa menjadi kelaziman
Penat lelah mainan safar
Tempuhi ranjau banyak bersabar
Letih lesu tidak menentu
Syurga menjadi idaman kalbu



Gara-gara dengar lagu diatas...perasaan rasa nak pergi melancong MELUAP-LUAP, apatah lagi sekarang ni consultant-consultant group smart tycoon sedang rancak bercerita persiapan mereka pergi VIETNAM dengan tiket VVIP..bestnye... jeles nye sebab diri saya tidak dapat tiket tersebut..takpe tap tap kejayaan mereka....
jom kita usha tempat-tempat yang macam menarik ni.... jom usha!!!!


best kan ... subhanaallah cantik betul ciptaan Allah.. rasa tenang je....

baru b oleh muhasabah diri kat sini... macam orang tu....

Pergi pantai pun best..... romantik gak....
Macam dalam Filem Kaho Na Pyar Hei
sweet moment...
shopping pun best......


saya sedang berfikir dan menarik energy positif untuk
lebih berjaya hebat dan kaya....

wah bila kah masa saya pula untuk menikmat semua ini..... tak sabarnye... Ya Allah permudahkan segala urusan diri ini.... amin.. Terima kasih Allah..