Saturday, January 28, 2012

9 NYAWA

Kenapa 9 nyawa? itulah persoalan pertama bila tahu novel terbaru RAM... ntah kenapa macam takde hati sangat nak baca dan membelinya.... Well hari tu Abu Razeen telah mengusha saya untuk tukar novel RAM dengan dia..huhuhuhu masa tu macma baru tertarik nak baca 9 nyawa... well dah baca best jugak lah..
Thanks Abu Razeen... dan ini review versi saya... hihihihihi ( teringat masa sekolah dulu sekarng ni dipanggil Projek Nilam)



* Jangan mudah percaya pada orang lain dengan segera... kena check dulu lagi lah kalau nak jadikan org tu suami atau pasangan hidup kita ( jgn jadi macam Cinta Intan dan Khairil ngeri nya suami ku seorang gangster) ....


* Jangan lari dari segala kenangan dan memori pahit dan meneruskan hidup kita seperti pelarian ( macam Hakim yang cuba melupakan kisah pahitnya dn ibu Intan ) Kita kena berani menghadapinya.

* Tiada jalan mudah untuk berjaya dan kaya raya ( jangan jadi macam shauqi..tapi nasib baik dia cepat tersedar)

* Jangan lari dari masalah hadapi nya dengan tenang dan berdoa serta tawakal pada Allah ( jgn jadi Dr KAren..tapi takpe dia bukan Muslim hihihi )

* Jangan jadi paranoid pada sesuatu membuta tuli ...check dulu ye....

* Hidup kita sudah ada aturannya, kita merancang Allah juga merancang untuk kita..DAn ketahuilah bahawa Perancangan Allah lebih baik untuk kita....

* Selagi bernafas jangan mengalah...USAHA DOA TAWAKAL.....

 Sinopsis saya ni agaknya dapat tak  menarik perhatian semua untuk mencari novel ni dan membacanya... ok lepas ni saya dah boleh pulangkannya kembali pada Abu Razeen, saya tak pulangkan sebab nak wat review ni la  lah...hihihihi...maaf ye Abu Razeen.

Friday, January 13, 2012

1st Giveaway From China @ affafkusayang

 semoga ada rezki saya...amin.
klik di banner ye...

APA ADA DALAM BIO EVER?

Hai baru balik dari kelas coaching.. first time pergi walau dah 2 kali dapat bonus... Seronok semangat  dan energy berkobar-kobar..kelasssss gitu...  Ingat tak saya pernah cerita pasal bio ever atau nama manja BE..sebelum ni? kalau tak ingat leh klik perkataan bio ever tu ye... Jadi sekarang nak share Apa lah Bahan-bahan dalam BE ni kan?

Opss sebelum citer pasal bahan..nak share Tertimoni dulu....BADAN SAYA DAH KEMBALI KURUS...DAH TAK KEMBANG MACAM EMPAT YG LALU LAGI...... tapi ini disertai dengan diet seimbang juga ye bagi mempercepatkan.baru 2 bulan pakai dah nampak sangat.. blazer yg takleh butang sekarang dah bleh butang, siap ada yg ingat pakai blazer pinjam.. Saya doa dan tawakal agar usaha saya berjaya..alhamdulillah BE banyak membantu. sekarang tinggal nak mantain je... Ya Allah kau bantulah hambaMu ini amin..

Ok kat sini saya share mengenai kandungan Bio Ever ye...


Rumusan Aktif Bio~Ever™

Pegaga (Centella Asiatica)
  • Kaya dengan vitamin A dan C.
  • Merangsang sintesis kolagen.
  • kaya dengan vitamin A , C dan zat besi,
  • menggalakkan penyembuhan luka,
  • sayur rasmi wanita dalam pantang,
  • (WHO) telah mengiktiraf pegaga sebagai herba menjana kecerdasan,
  • boleh mengurangkan tekanan darah tinggi.
Wild Yam (Dioscorea Villosa)
  • Komponen aktif diosgenin boleh ditukar kepada phytohormon yang mirip dengan aktiviti hormon progesteron.
  • Mengawalatur metabolisme.
  • Antioksidan dan meregangkan otot.
  • Menolong didalam mengurangkan kulit berkilat,
  • melegakan simpton putus haid,
  • merangsangkan tahap kesuburan hormon
Soybean (Glycine Soja)
  • Komponen aktif isoflavon boleh ditukar kepada phytohormon yang mirip dengan aktiviti hormon estrogen.
  • Membantu masalah endokrin.
  • Membantu sintesis kolagen, memutih dan melembapkan kulit
  • Mengurangkan risiko penyakit koronari jantung
  • mempertingkatkan kesihatan payudara serta mencegah penyakit barah payudara dan rahim, memperkuatkan tulang lalu mencegah osteoporosis
  • menyahtoksin bahan buangan dalam sel-sel, mengemusi lemak dalam makanan, mempertingkatkan fungsi ginjal, jantung dan hati serta mampu mengawet penuaan dan mencegah pigmentasi kulit.

Krim Bio Ever ini berasaskan tumbuhan jadi tak perlu risau mengenainya... berminat boleh lah Email saya... DEMO Free je.... noorul_305@yahoo.com

Segmen : MEncari Bloglist 2012

Hai lama dah tak join segmen so hari ni nak join saje manalah tahu ada rezeki....amin

klik di banner ye...

Tuesday, January 10, 2012

ANTARA KOPI & JUS LEMON DI PAGI HARI.

Hai lamakan tak menconteng-conteng kat blog ni... bukan apa agk sibuk dengan beberapa majlis keluarga, kursus bisnes (cewah sejak join bisnes ni huhuhuhu) dan honeymoon yang tertunda kuang kuang kuang sebenarnya jalan2 je.....  Hari ini saya nak kongsi dengan kawan-kawan tentang KOPI DAN JUS LEMON... jus lemon tak pernah saya minu tapi kalau jus limau kasturi atau senang kata limau suam satu ! itu selalu... Jom kita baca satu artikel mengenainya..kredit untuk beliau:

cam dalam citer korea Prince coffee

Mulakan Sarapan dengan air limau/Lemon

Air bersih dan lemon segar yang diperah merupakan salah satu penggalak tenaga bersih yang paling baik . 

Kebanyakan orang  bergantung kepada minuman berkafein seperti kopi untuk mendapatkan tenaga pada waktu pagi. Kopi adalah perangsang adrenal menghasilkan tenaga yang kotor dalam bentuk  gula dalam darah dan tekanan oksidatif. 

  Malangnya, kopi adalah diuretik yang habis badan anda rizab air dan mineral yang penting dan elektrolit seperti natrium, kalium, kalsium, dan magnesium.

Orang ramai berasa bertenaga oleh kopi disebabkan oleh kesan kafein pada kelenjar adrenal. Kopi merangsang organ-organ ini untuk mengepam hormon adrenalina tenaga segera dan norepinephrine. Hormon-hormon ini merangsang badan untuk gula pecahan disimpan dan melepaskannya ke dalam aliran darah. 

 Proses ini menyebabkan gula darah yang tidak normal yang meningkatkan tekanan oksidatif, pembentukan radikal bebas dan kerosakan tisu secara keseluruhan. 

Makanan dan minuman yang kita makan memberikan caj elektrik yang memulakan pengeluaran tenaga dalam badan kita. Ion adalah sebahagian daripada molekul yang membawa caj elektrik. Ion yang bercaj positif dipanggil "kation," manakala ion yang bercaj negatif dipanggil "ion negatif."

Kebanyakan makanan kita meletakkan ke dalam badan kita datang dalam bentuk yang kationik, manakala proses pencernaan semulajadi (asid hidroklorik, enzim penghadaman, air liur)  adalah anion. Lemon adalah  satu-satunya makanan anion . Ini bermakna bahawa ia membawa caj negatif yang sangat kuat dan amat  aktif.Lemon segar membantu mengoksidasi badan dan memaksimumkan fungsi enzim.Lemon dikenali untuk merangsang enzim semulajadi dalam hati/liver. Ia membantu hati dalam proses pembuangan toksin seperti asid urik dan membersihkan salur hempedu .

Asid sitrik juga boleh memainkan peranan yang amat penting dalam  peroses chelation dengan batu-batu kalsium yang tidak normal. Ia mempunyai kebolehan unik untuk membentuk kompleks larut dengan kalsium yang banyak. Ia telah digunakan untuk menghapuskan batu pankreas dan batu karang. Mekanisme ini juga boleh membantu mencegah timbunan kalsium  di dalam salurdarah yang menyebabkan penyakit jantung
Air bersih dengan lemon menyediakan badan dengan penghidratan, anti-oksida dan elektrolit. Lemon adalah sumber yang kaya dengan perangsang - vitamin C. Ia juga mempunyai banyak elektrolit seperti kalium, kalsium dan magnesium. Lemon merupakan sumber yang amat besar sitrus fitonutrien iaitu anti-oksida bioflavonoid yang telah diberi label Vitamin P.
Vitamin P terdiri daripada hesperetin glikosida flavonoid dan naringenin.Kajian telah menunjukkan bahawa vitamin P meningkatkan keupayaan anti-oksida vitamin C. Bioflavonoids ini juga meningkatkan kebolehtelapan rerambut dan aliran darah . Ini adalah sangat penting untuk bekalan oksijen kepada tisu dan mengekalkan tekanan darah yang normal. Antioksidan ini juga telah terbukti untuk mengurangkan bengkak dan edema.

Apabila  mengambil 1 limau  dan diperah ke dalam 16-32 oz air bersih dan suam panas. Pastikan makan bahagian luar membran limau di mana kebanyakan serat pektin dan bio