Monday, May 16, 2011

MENANG GAYA

Tajuk mesti gempak kan.... hihihhii ni la cerita mengenai pertandingan bowling tertutup dan terkatup anjuran Biro

Sukan my office....tengok betapa nakal dan happening nye gambar candid ni bertukar menjadi poster Kejohanan... sebenarnye ini adalah yang direka..yang real lagi cantik tulisannya tapi sebab tulisan tangan kena ambik gambar dalam gambar la pulak tu yg tak buat tu....


Alhamdulillah, segala puji bagi Allah kerana masih memberi peluang kepaa diri ini untuk merasai kegembiraan dan kehidupan seperti dahulu kembali...amin. rasa seperti kehidupan kedua bagi diri ku.... (cam ngeri plak bunyinye)

Tapi main sorang-sorang je sebab Mr Kanda takde, pergi Kursus kat DEsaru.. jadi dibenarkan balik ikut time saya ye...huhuhu kira solo kejap lah sehari... jgn marah en. Kanda... Dan yang paling best kami semua main pakai tshirt baru sebenarnye tshirt pertama kami semua) lawa.. kira kalau tak menang pun memaang menang gaya lah.... saya lebih suka biarkan gambar yang berbicara...ahaksss.. jom..




Mereka yang tak puas hati dengan saiz dan ejaan nama di baju... muka serius je kecuali yang kat belakang tu....

Tarar..... ni baju saya...


cewah... baling mesti ada gaya






Kami semua !!!!


Ini lah Juara dan Juari kali ini.... huhuhuhuhu apa hadiah untuk diaorg yang disponsor oleh T.J and Loloq....? rahsia (sebenarnya saya yang gi beli) hihihihihi apapun tahniah to both of you and semua warga JBG JB.... memang sporting la semua class gitu.. walaupun menghadap fail yang menimbun tapi still leh ceria-ceria class gitu.. ok jumpa plak di hari keluarga nanti ye.....






Wednesday, May 11, 2011

Nak Jadi Ibu.......

hari tu masa post selamat hari ibu di wall Fb..ada seseorang tanya bila plak diri ini nak jadi ibu? huhuhuhu soalan bonus tu... tapi meminjam ayat suami yang selalu dia titipkan pada saya... "coming soon..doakan ye" well saya pun guna lah ayat tu.. walau secara lisannya saya selalu akan jawab.. "ada isi makanan" tapi saya suka dengan beberapa ayat posotif segelintir teman..relax la baru nak masuk lima bulan baru lagi kan... kami doakan semoga cepat... seronoknya hati berbunga-bunga bila didoakan sedemikian..saya percaya ramai pasangan yang baru kahwin tapi belum tiba rezeki untuk menerima cahayamata juga akan berperasaan seperti saya...cewah...






Saya tak sabar nak tunggu bulan baru..sebab saya nak pastikan sesuatu yang selalu bermain di minda saya sejak akhir-akhir ni... biasalah suka berangan yang ntah apa-apa ntah... hihihihihi pastu saya jadi tetiba rajin untuk berkongsi mengenai apa yang saya baca di satu laman sesawang ni...






10 TANDA HAMIL...





Menurut penulis : ramai wanita tidak tahu mereka mengandung sehingga mereka tidak datang haid pada bulan tersebut... jadi ada beberapa tanda awal untuk mengetahui samaada kita hamil atau tidak.... jom check it out....









1- Rasa Lapar Berpanjangan(saya memang kuat makan dari azali...huhuhuhu)






2-Perubahan pada warna sekeliling payudara






3-Kerap buang air kecil






4- Rasa Tida bermaya (letih sebab g keje jauh dan setiap hari menghadap jem (kalau jem leh makan best gak) huhuhuhu)





5- sakit dan Tegang Pada Buah Dada






6- Pendarahan dan senak pada ari-ari






7- Rasa loya dan muntah






8- Suhu asas badan tinggi berpanjangan






9- Missed period






10.Keputusan urine (air kencing) yang positif...













Hehehehe... saje je lah nak citer kat sini.. takde pun tanda-tanda tu semua kat diri ini lagi..maybe nak suruh g honeymoon dulu kot.. sebab kami dah kehilangan 4 bulan untuk berbulan madu..so boleh qada' sekarang ye En. Kanda? hihhihi







ok selamat menambah info...






......jentayu biru.......














































-

Monday, May 9, 2011

SELAMAT HARI IBU

Ibu-ibu engkau lah ratu hati ku.


Bila ku berduka..


Engkau hiburkan selalu..



Bila cerita tentang ibu... lagu kat atas tulah lagu paling glamor sejak kecik sampai bakal nak jadi Ibu(Insyaallah) Ibu memang orang paling berjasa bagi setiap insan.. mana tidaknya dari mengandungkan , melahirkan dan membesarkan.. fuh semua tugas tu bukan mudah...



















Bagi ku setiap hari adalah hari ibu, setiap hari berkasih sayang, mengingati dan membuat kebaikan untuk ibu.... tapi hari ibu yang disambut ni..adalah untuk mengingatkan pengorbanan ibu kepada mereka yang terlupa.... Apapun selamat hari ibu......dan semoga Diri ini sentiasa menghargai ibu ku....















..... jentayu biru .....