Thursday, October 21, 2010

POMANDER BALL BUATAN SENDIRI

Saya kan memang giler bunga... hari tu saya terbaca sesuatu dari sebuah blog disini.....lepas tu masa saya g sebuah kedai saya ternampak gabus tu... ting...saya rasa saya nak cuba buat la.... saya pon apa lagi menyusahkan adik kedai tu untuk pilihkan bunga-bunga utk saya... adik ni memang super la layan saya... dan masa kat rumah tu tarar...saya berjaya menghasilkan pomander ball saya... sebenarnya saya pon tak tahu apa nak buat ngan pomander ball ni...(syppppppppp nanti angah marah dia asyik kata saya membazir...hihihihi) saya saje je nak cuba...alhamdulillah jadi takpe pasti  ada kegunaannya...

                                                           bunga yang saya pilih
                                                                dah siap separuh.........
                                          tarar............ dah siap..... sakit jari saya.... tapi puas...

Petang tu sebelum balik Jb.... saya telah berjaya menghasilkan satu lagi pomander ball tapi besar sikit dari yg asal... baru saya tahu saiz bunga membantu saiz pomander ball ni...saya gunakan gabus yg sama saiz tapi guna bunga besar..dan hasilnya lebih besar dari pomander ball pertama... dan pomander ball ini saya sudah tahu kegunaannya nnt... tgk lah nnt....

               nampak pucat ler.... dah bunga tu je yg ada... camne nak nampak nak pucat erk? ting.............

No comments: