Thursday, October 21, 2010

Kekasih Gelap ku Cedera..

 Sedihnya...kekasih gelap saya hari ni tercedera...akibat kecuaian saya..... isk isk isk... hari ni keluar waktu lunch g kotaraya beli barang sikit.... masa nak kuar dari parking tersilap bajet...terlanggar rumag dan tiang parking.. bunyi dia memang dasat...tgk rumah parking tu ada kemek sikit..tiang tu pon kemek.. dalam kepala ni habislah mesti teruk punye bumper keta ni.. tapi buat-buat cool tak turun pon keta.... takpelah sampai office nnt baru tgk.. pergg sampai je parking office... kelu tak terkata... sedih wooooooooo sian dia mesti sakit.... leh tahan gak teruknya... bumper terkoyak... apa erk nama satu lagi tu fander ke apa ntah kemek.... tgk dari jauh macam takd eper..tgk dekat pergggggggg...


Alhamdulillah sebab saya dikurniakan officemate yang caring dan baik-baik belaka... masing2 memerah dan mencurah idea membantu saya yg masa tu memang kusut giler... Thanks to K.Ina call tanya kan abg hery n bagi pinjam keta n hantar dan amik g court... K.Doty n En.Syed yg memberi info harga bumper , walau tak membantu sampai akhirnya tetapi info tu cukup berguna buat diri yg buta pasal memende ni semua... UStaz Rizal yg siap call kan Perodua, MrAdam yg beri info pasal insuran, Najaa yg bagi no phone Perodua, dan Encik Husin dan Acu yg kenalkan saya ngan Doktor yg berpatutan ngan bajet saya dan hasilnya muaahhhhhh rahsia...huhuhuhu opsss juga pada loloq yg teman amik keta ngan Acu n tlong tawarkan harga ngan uncle..

Uncle tu kata, luar nampak tak teruk, tapi dalam teruk banyak nak kena ketuk ... kaki lampu pon patah tapi uncle adjust... mahal tu klu lampu tu tak leh guna.... alhamdulillah segala urusan dipermudahkan.... thanks uncle tlg pulihkan kekasih gelap saya kembali tanpa cacat cela...( nampak seperti baru!)

Terima kasih juga pada mak dan abah yg bri semangat dan mencool kan saya.. serta Adik yg tolong surver kan harga bumper kat Taman U dan Angah yang sentiasa disisi....( tak leh lupa la saat-saat suspen kat senai tue huhuhuhuhu)  dan akhirnya Mr T..walau saya tahu nada dia memberi ingatan (suara tegas tul...masa tu rasa saya macam anak murid dia je huhuhuhu) supaya saya jgn cuai dan lebih berhati2 tapi saya tahu dia amik berat pasal saya....

Apapun saya bersyukur kerana walau saya kehilangan Note RM50.00 sebanyak 6 keping dalam satu hari...tetapi saya sekadar melanggar rumah parking yang saya tak perlu bayar ganti rugi atau menyebabkan kehilangan nyawa atau menyebabkan saya tercedera... alhamdulillah...

Lepas ni saya kena memandu dengan lebih berhemah dan berhati-hati............ terima kasih Ya Allah di atas teguran kepada diri ini yg mungkin teralpa padaMu..... 

No comments: