Monday, September 13, 2010

MEMORI BERBUKA PUASA

Minggu ketiga ramadhan tahun ni, keluar cari barang-barang raya dan barang-barang lain.... dan susah juga ye nak cari tempat berbuka puasa..padahal punyela melambak kedai makan dan restoren kat JB ni...kedai yg telah kami aim nak pegi tutup rupanya nasib baik ada kawan yang memang kaki makan dan kaki cari kedai makan yang best...terpaksalah buat muka takmalu call tanya dia kat mana best.... dia cadangkan kat Malay Village kat Jalan Nong Chik...mula nye macam sayang  je nak makan kat situ huhuhuhu tapi takpelah bukan selalu kan....
Banyak tul makanan, nak memadankan dengan apa yg telah dibayar...iskk dasat betul... tapi kira ok la seronok...suasana pon seronok...lum raya tapi dah rasa macam raya....

cume tak bestnye, pihak restoren tak buka radio atau rancangan yang kita boleh tahu waktu berbuka... tertanya-tanya dah berbuka ke belum...dekat je ngan masjid tapi faham-faham jelah dah ramai camtu memang susah nak dengar laungan azan dari masjid apatah lagi pihak restoren bukak radio lagu-lagu raya memang la tak dengar ..


Apa yang mengejutkan ialah terjumpa dengan senior masa sekolah dulu..iskk kecik tul dunia ni kan.... My En. T pun satu sekolah huhuhuhuhuhu....

Apapun Alhamdulillah dan syukur dengan nikmat ilahi diatas segala rezki dan kebahagian yang dianugerahkan... semoga semuanya sentiasa dibawah rahmatNya...amin.

No comments: