Tuesday, June 29, 2010

Jun abadi selamanya...

Sekejap je Jun dah nak habis..... Khamis ni dah 1st of July..... sekejap nye masa berlalu... rasa macam baru je semalam 1st of Jun... Nak citer Jun dan kehidupan ku....

28 tahun yang lalu, 2hb Jun ...menjadi saksi kelahiran ku.. wah ini rupanya dunia baru dalam hidup ku hihihihihi...kata mak waktu tahun tersebut 2hb jun adalah cuti umum hari keputeraan Agung.... dan 2hb jun ni jugak adalah hari cuti persekolahan...jadi memang tak pernah sambut bufday ngan kekawan masa sekolah, kekadang rasa jeles gak nak smbut gak kekawan, selalunya sambut kat umah je ngan keluarga, sebenarnye tu lagi best kan, tapi biasalah masa kecik pikir nak enjoy je...hihihihiihih




18 tahun berikutnya, 3hb Jun adalah tarikh pendaftaran ke Kolej Universiti Islam Selangor (KISDAR)time tu namanya KISDAR lagi huhuhhuhu....tarikh baru memulakan hidup baru, berjauhan ngan keluarga, keluar dari kepompong persekolahan, rasanya lebih mencabar...memula nak sesuaikan diri susah sgt tapi alhamdulillah dapat kekawan yg byk membantu dan memahami .... well akhirnya dapat juga menghabiskan tempoh 2 tahun setengah dengan berada di zon selamat kih kih kih

dan 10 tahun berikutnya, tahun ni satu lagi hari bersejarah dalam hidup ku berlaku dalam bulan Jun.... 5hb Jun 2010 tarikh (emmmmmm segan plak nak cakap hihihihhi) pertunangan dengan seseorang yg juga lahir dalam bulan Jun.... Dan semoga ikatan ini berkekalan dan dirahmati Allah hendaknya amin....

DAn semoga pada hari hari yang mendatang, bukan setakat Bulan Jun sahaja yg bakal memberikan kenagnan terindah tetapi semoga setiap hari yg berlalu dan bakal dilalui adalah kenangan terindah dalam hidup ku...amin........

Friday, June 25, 2010

FOR MY FRIENDS....




buat insan yang bernama teman, sahabat, kawan ................. hihihihihihihi

Thursday, June 24, 2010

Hadiah dari Petronas

Hai sebenarnya lama dah nak cerita mengenai hadiah ni.... sebab dah lama dapat... tapi tak sempat .... atau bila baru nak mula dah ada entry lain yg nak di kongsi bersama...jadi bersawang la kisah ni dalam kotak fikiran ni je....hihihihihi

Pada April yang lepas, waktu sedang mengikuti Induksi, dapat panggilan dari syarikat kurier, minta alamat baru sebab kat rumah tiada orang yg boleh terima dokumen tu, dimaklumkan yg dokumen tu dari Petronas...pelik dan rasa macam nak tahu...kenapa dan dokumen apa yg dihantar oleh Petronas... So tukarkan alamat rumah mak abah kepada alamat office di JB... Sebab tak sabar nak tunggu 3 hari balik JB minta tlg Nini check kan dokumen apa..... jeng jeng jeng...suspen wei takkan surat saman plak..tapi ada ke surat saman dari petronas? wahahahhahahah suspen suspen...


RM100.00 bakal menjadi milik ku...walau ada yg kata RM100.00 je..tapi bila fikir balik sape la nak bagi kita RM100.00 kan....so kira ok la ...banyak gak RM100.00 tu bila dapat free macam tu je.... best tu...
tapi sebab bz sgt lewat g amik cek.... tapi alhamdulillah akhirnya dapat gak amik cek pastu terus g tunaikan kat cimb...sebab cek pon cimb... hihihihihi


apapun thanks Petronas..... terima kasih daun keladi..harap-harap lepas ni dapat lagi..... lepas ni nak dapat lebih lagi ye....... hihihihihi

Sunday, June 20, 2010

HASIL BERBUDI PADA TANAH.

Hai naik bersawang blog ni...tak sempat la bz ngan majlis kat umah awal jun pastu keje yg ditinggalkan selepas cuti apapun dah tukar layout baru.... sebab rasa dengan pertambahan satu lagi angka jadi kena jadi matang sikit...hihihi layout yang hari tu cantik tapi nampak kebudakan sangat la...hihihihiih so tukar layout baru setelah 2-3 hari mencari akhirnya bertemu....hihihihi

Opsss dah lari tajuk ni.... sebenarnya nak citer pasal pokok lada yang tanam hari tu.... dah lama tanam pokok tu pon kurus kering semacam tak berbuah.... ikut nasihat mak siram dengan air basuhan ikan....lepas tu tengok gemuk sikit la dan terus berbunga dan berbuah...wah bestnye.....

Dan sekarang dah mengeluarkan hasil....wah seminggu takyah beli lada kecik hihhihi..... nila hasil kita berbudi pada tanah..... kuang ang kuang kuang,,,,,

Pokok tomato tu pon dah besar...cume lum mengeluarkan buah je ...tak sabar nak tggu dia berbuah... hari tu g mydin ada beli baca buah....tabur kat sekililing pokok..... ok cepat berbuah ye sayang...hihihhi

Ok rasanya cukup lah entry kali ni..... jumpa lagi...semoga tomato agar cepat berbuah dan pokok cili ni akan lebih byk mengeluarkan hasil...... tata.....