Sunday, May 30, 2010

Biduan Negara: Allahyarham TanSri Dr P.Ramlee

Semalam masa tgk Galeri Perdana TV1... ada dinyatakan yg semalam adalah Ulangtahun pemergian Allahyarham yang ke 37 tahun.... Beliau meninggal dunia kerana sakit jantung pada usia 45 tahun..... muda lagi waktu tu... kalau ikut umur kematian P.Ramlee tu aku ada lagi 17 tahun.... cukup ke...amal tak banyak lagi ni...dosa semakin bertambah.... itulah hikmahnya Allah rahsiakan tarikh kematian manusia agaknya..apapun semoga aku menghadapNya dalam keadaan husnul khatimah....aminnnnnnnnnn

try juga search mengenai P.Ramlee ni kat dan jumpa...malas nak type jadi semua baca kat link ni ye;
http://ms.wikipedia.org/wiki/P._Ramlee

nak share beberapa lagu dari beberapa filem yg berjaya menarik minat aku...sebab rasanye citer-citer Allahyarham ni 1000 kali tgk pon tak jemu... bak kata abah mlm ni, hasil seni beliau memang bagus bila pikir balik kenapa kita tak jemu tak tgk citer dan dgr lagu2 dia tak macam citer2 sekarang 2-3 kali tgk je dah bosan....huhuhuhu ok enjoy la lagu-lagu ni.......

No comments: