Thursday, February 18, 2010

TRIP TO KELANTAN


Chinese New Year tahun ni, buat rancangan nak bercuti ke Kelantan, g rumah Pak Bil and Walimah Fiza my housemate....So seminggu sebelum g tu bersungguh2 cari map utk ke Kelantan, almaklumlah tak pernah sampai pantai Timur lagi....paling jauh pon setakat ke Cherating...tu pon naik bus, dalam bus aku zzzzzzzzzzzzz....hihihihihihii berdebar + teruja nak g sana.... ni fiza yang nak kawin ke aku yg nak kawin? hihihihi. So pagi sabtu 7.30 pagi bertolak dari Nitar dan kami sarapan di Pantai Hiburan, Rompin pada jam 9.00 pagi..... Pada mulanya ingat nak ikut jalan highway yang fiza dah ajar, tapi ntah macam mana tersalah masuk lorong... dan terus terikut jalan biasa, tu pon sedar bila roundboard yg fiza lukis tak jumpa2 hihihihihi...tapi ada hikmahnya best dan lagi seronok ikut jalan tu.... happening..


Lepas isi minyak kat Bandar chukai dan call Pak Bil kami dengan berat hati teruskan perjalanan.... dan berhasrat nak makan tengahri kat Kuala Terengganu, tapi jauh lagi rupanya terengganu... so sebab semua dah lapar, kami berhenti rehat di Hutan Lipur Jambu Bengkok, atas sikit selepas Rantau Abang...

cantikkan......

Solat Zohor di Masjid Terapung , Kuala Terengganu....wah bestnye selama ni dok dgr citer je hari ni dapat lihat dan rasa sendiri solat kat sini...alhamdulillah.. lepas solat sempat la snap gambar..tapi tak sempat nak amik gambar ikan dalam air.... klu dapat bestnye...leh share keindahan ciptaan ilahi .....

Perjalanan ke Kelantan start terasa jauh dan letih bila terpaksa mengharung jem... kat Kuala Terengganu lagi dh start jem..yela lalu bandar..... lepas tu jem kat Besut dan Jerteh... ingat nak lalu Machang macam pelan fiza, tapi Pak Cik pesan jgn lalu situ..... nasib baik tak lalu situ..sebab kat situ lagi jauh n jem lagi teruk....
DAn akhirnya sampai ke Kelantan jam 8.30 malam... tak tahu kat mane rumah pakcik tengok dalam google macam senang je...tapi rupanya susah gak la..maybe sebab first time.... rumah pakcik kat wakaf mek zainab... hihihihi..ok ni la entry hari pertama perjalanan ke Kota Bahru....

Apapun sepanjang perjalanan, banyak sungguh keindahan  ciptaan Ilahi yang dapat diperhati dan direnungkan kebesaran Allah..bila difikir-fikir rasa kerdil dan kecik nye kita sebagai insan di Muka Bumi ini... ok jumpa di entry akan datang ...




1 comment:

Anonymous said...

Perjalanan yang panjang