Sunday, August 2, 2009

Tercapai Impian Zaman Kanak-kanak...


Perancangan awal minggu ni nak balik kampung ...tapi atas beberapa sebab yg tak dapat dielakkan tk dapat balik minggu ni..tapi takpelah dah amik cuti 10hb ni so leh la balik lama sikit....

Petang-petang rasa boring mana erk nak g tanpa perlu keluarkan duit...hahahahha dan teringat impian yg belum tercapai sejak aku berusia 10 tahun... ni semua gara-gara novel: Erliza yg aku baca.... aku teringin sangat nak pergi Taman Jepun... tapi tak tahu kat mana..... dan setelah mendapat sedikit info daripada seseorang.... dapat la jumpa taman jepun ni.... masa mula-mula sampai aku tercari-cari signboard taman jepun tapi takde pon yang ada hanya "Kebun bunga Istana Kerajaan Johor" betul ke ni... dan kalau ini la tempat yang dimaksudkan aku tahula ... pernah pergi ngan officemate tapi tak masuk dalam kat luar je masa tu.... rupanya betulla ini lah taman jepun yang menjadi impian.... well impian diusia 10 tahun tercapai pada umur sekarang.... kira ok la kan dari tak tercapai langsung...alhamdulillah.. bila masuk je kawasan taman.... cheng cheng....subhanaallah cantiknya........segar nyaman sgt kat situ..... cantik sgt... dan yang paling tak sangka...taman ni dekat sgt ngan office (sebelah je ngan bangunan kwsp tu)

.... dan dah banyak kali lalu depan taman ni.... memang lucu.... mungkin betul belum tiba masanya lagi Allah tentukan untuk ke sana.... dilewatkan mungkin supaya diri ini lebih bersyukur.....Alhamdulillah..

klu dilihat dari luar tadi...rasa macam taknak masuk sebab rasa macam tak best pon, tapi bila dah masuk rasa tak nak balik pula.... tula betul kata pepatah inggeris "dont judge the book by its cover" samalah macam ni.....

dan dari atas ni nampak Singapura, walau pun tak berapa jelas tapi nampak la.... dan nampak jb waterfront yg dah tak digunakan...rasa sayang plak bangunan yg dulunya gah kini dibiarkan kosong... semoga satu hari nanti ada pihak yg akan mengambil inisiatif memajukannya kembali..... saje je amik gambar waterfront tu dari celah pokok.... sebab nanti bila datang lagi nak gambar kat celah2 pokok tu......(susah klu org ada cita2 nak jadi model dulu ni hu hu hu) Dan yang hepi nye... g sini dapat 1001 kepuasan + ketenangan+ sesuatu pengajaran yg masih tersirat dan perlu difikirkan kelak+ jimat tak kuar duit (kecuali duit minyak la) = memori terindah........ Dan ketahuilah bahawa tersemat dihati ini...ini bukan kali pertama dan terakhir kaki ini menjejaki Taman Jepun ini.... Insyaallah..



No comments: