Thursday, August 27, 2009

PERTANDINGAN BOWLING

19HB OGOS 2009, office telah mengadakan pertandingan bowling antara staf.... (sebenarnye utk suka-suka) kita org main kat Pusat Bowling Danga CIty Mall,


Mula-mula ingat tak mau join, yelah baru balik dari Kluang program Klinik Guaman dan Undang-undang, esok plak ada kes kat Kota Tinggi, rasa macam lepak plak, tapi rasa rugi plak klu tak join... so lupakan sekejap letih tu dan pergi join bowling tu...


Yang paling kelakor, disebabkan ada sorang member ni tak bawa baju lain, dan ajak teman dia main pakai baju kurung, dan sebab malas nak tukar baju, aku setuju je jadi hari tu main pakai baju kurung, ala-ala ayu gitu....huhuhuhuhhu


Walaupun tak strike, tapi oklah yg penting bukan no last...aku klu main selalunya bernasib baik sebab tak dapat no last...... tapi nak bernasib baik dapat no satu tu jgn mimpi la...tak pernah..tapi sape tahu kan satu hari nanti....... well....


Lepas main bowling, lepas solat magrib...kita org empat org yg masih solo ni pergi makan malam sebelum balik...tapi yg kelakarnye nak keluar ke jalan skudai tu terpusing2 kat bandar JB tu dekat setengah jam sampai tersesat masuk lorong SEk Men Agama Al-ALtas( rasa takut masa lalu situ, sebab pagar sekolah tu adalah penghujung jalan tu, pagar dia besi dan tinggi tu yg rasa seraqm macam dalam citer seram) hi hi hi well akhirnya dapat juga cari jalan ke jalan skudai, kitaorg makan kat Restoren Agus Taman Universiti, sebab pstu terus nak hantar nini balik kat Mutiara Rini.

Tuesday, August 25, 2009

Selamat Datang Ramadan


Aik kejap je dah 4 ramadhan..... rasa macam baru je dengar pengumuman puasa..... mungkin betul diakhir zaman ni waktu bergerak pantas tanpa disedari..... hari pertama ramadhan , berbuka puasa bersama keluarga dikampung, semua balik kecuali angah... terasa juga ketiadaan angah yelah takde org nak ajak gaduh pastu takde org nak bahagi kerja huhuhuhuhu semua kena buat sendiri.... rasa seronok dapat berbuka sama-sama keluarga.... masa ni terpikir indah dan bahagianya saat-saat bersama orang-orang yang kita sayangi...


Semalam, 3ramadhan berbuka puasa di Bazar Ramadhan Angsana Johor Bharu.... takde gambar la.. sebab nye segan nak snap gambar..klu tak boleh gak kan share ngan semua... tapi memang meriah gaklah.... beli-beli makanan dan kemudia ada disediakan canopy untuk makan.... seronok gak.. hi hi hi macam makan kat kenduri kawin bezanya makan makanan sendiri... nasi bungkus..hu hu hu


Dan paling bertuah lagi , rumah sewa dekat dengan masjid bandar baru uda, senang klu nak g terawih.... dari bilik pon dah dengar suara imam...


Semoga ramadhan tahun ini akan memberikan satu kenikmatan dan kemanisan iman dalam diri ini, amin... kepada rakan-rakan salam ramadhan dan selamat menunaikan ibadah puasa dan maaf zahir da batin..

Sunday, August 2, 2009

Tercapai Impian Zaman Kanak-kanak...


video

Perancangan awal minggu ni nak balik kampung ...tapi atas beberapa sebab yg tak dapat dielakkan tk dapat balik minggu ni..tapi takpelah dah amik cuti 10hb ni so leh la balik lama sikit....

Petang-petang rasa boring mana erk nak g tanpa perlu keluarkan duit...hahahahha dan teringat impian yg belum tercapai sejak aku berusia 10 tahun... ni semua gara-gara novel: Erliza yg aku baca.... aku teringin sangat nak pergi Taman Jepun... tapi tak tahu kat mana..... dan setelah mendapat sedikit info daripada seseorang.... dapat la jumpa taman jepun ni.... masa mula-mula sampai aku tercari-cari signboard taman jepun tapi takde pon yang ada hanya "Kebun bunga Istana Kerajaan Johor" betul ke ni... dan kalau ini la tempat yang dimaksudkan aku tahula ... pernah pergi ngan officemate tapi tak masuk dalam kat luar je masa tu.... rupanya betulla ini lah taman jepun yang menjadi impian.... well impian diusia 10 tahun tercapai pada umur sekarang.... kira ok la kan dari tak tercapai langsung...alhamdulillah.. bila masuk je kawasan taman.... cheng cheng....subhanaallah cantiknya........segar nyaman sgt kat situ..... cantik sgt... dan yang paling tak sangka...taman ni dekat sgt ngan office (sebelah je ngan bangunan kwsp tu)

.... dan dah banyak kali lalu depan taman ni.... memang lucu.... mungkin betul belum tiba masanya lagi Allah tentukan untuk ke sana.... dilewatkan mungkin supaya diri ini lebih bersyukur.....Alhamdulillah..

klu dilihat dari luar tadi...rasa macam taknak masuk sebab rasa macam tak best pon, tapi bila dah masuk rasa tak nak balik pula.... tula betul kata pepatah inggeris "dont judge the book by its cover" samalah macam ni.....

dan dari atas ni nampak Singapura, walau pun tak berapa jelas tapi nampak la.... dan nampak jb waterfront yg dah tak digunakan...rasa sayang plak bangunan yg dulunya gah kini dibiarkan kosong... semoga satu hari nanti ada pihak yg akan mengambil inisiatif memajukannya kembali..... saje je amik gambar waterfront tu dari celah pokok.... sebab nanti bila datang lagi nak gambar kat celah2 pokok tu......(susah klu org ada cita2 nak jadi model dulu ni hu hu hu) Dan yang hepi nye... g sini dapat 1001 kepuasan + ketenangan+ sesuatu pengajaran yg masih tersirat dan perlu difikirkan kelak+ jimat tak kuar duit (kecuali duit minyak la) = memori terindah........ Dan ketahuilah bahawa tersemat dihati ini...ini bukan kali pertama dan terakhir kaki ini menjejaki Taman Jepun ini.... Insyaallah..