Monday, May 25, 2009

PENGALAMAN PERTAMA






13HB MEI yang lalu... satu pengalaman yg tak akan dilupakan..sewaktu menyertai Persidangan Pegawai BBG Malaysia, satu aktiviti yg tak pernah terpikir ialah apabila kami di bawa ke Taman Negara... perjalanan dari Cherating memakan masa hampir 5 jam... sakit gak lah pinggang duk dalam bus tapi tido je kan..hu hu hu hu.....

Tak dapat lupa sangat masa naik bot laju tu.... perg dasat best... sampai basah baju bila air masuk dalam bot..... dan yang tak kan dilupa ialah apabila naik jambatan gantung ....perg gayat..mula2 tak mau naik tapi rasa tak rugi plak klu tak naik...tapi memang menakutkan sejuk kaki ni.... dah akhirnya sampai ke check point kelima ada pintu keluar utk sesape yg tak dapat teruskan...perg pucuk dicita ulam mendatang..apa lagi aku cepat2 turun...tak kisah la lepas tu aku kena redah hutan tu sorang2 ...ke bawah dari aku kena teruskan perjalanan yg menakutkan tu...... tapi apapun best....
deras kan air sungai ni....


ni la tiket utk naik jambatan gantung tu... infonya ini adalah jambatan gantung terpanjang di asia tenggara ke dunia erk ( lupa lah......)

lagi satu yg best....makan tepi kat restoren terapung best...tapi tak dapat nak juntai kaki dalam sungai klu dapat mesti lagi best.... lauk dia pergggg marvelous sedap ikan patin masak tempoyak...(alamak lapar plak) hu hu hu

Apapun... memang seronok sangat and boleh dikatakan enjoy tak dapat diluahkan dengan kata-kata.hu huh uhu..walau jadual sangat padat tapi seronok....asyik makan besar je (sebenarnya tu yg paling best) hahahaha sampai muka jadi tembam.... bye cherating@pahang.... thanks kerana memberikan kenangan terindah disini....


pemandangan pantai Cherating dari bilik di Legend Beach Resort (memang classs)









No comments: