Wednesday, August 13, 2014

RIANG RIA DI LOTTE WORLD KOREA

Ok ni dia taman tema yg kami pergi pd hari pertama di seoul .. LOTTE WORLD... taman tema yg ada 2 kategori dalam banggunan dan luar bangunan.. best sgt.. taksangka dalam bangunan tu dipenuhi dengan permainan-permainan yang kita leh main..rasa macam kita kat dalam dunia lain..
macam biasa biarlah gmbr berbicara..

bersama mentor CDM DR.ELMY JOHANA dan rakan biznes DSM NORIANA.....
                                               saat-saat honeymoon yg cukup best....

di antara permainan yg menjadi perhatian en kanda..tp beratur panjang le.. nak ajak saya.hahhahaha ampun memang tidak la..kikikiki

gua dalam bangunan... ada air tau yg menerjunkan diri mereka huhuhuhu rasa sejuk je... kikiki mmg real la... kat tangan mesti kena ada panduan kawasan..huhuhuhu nasib disertakan bahasa inggeris kat situ..

ok nnt sambung lagi vol 2 ye... hehhehe


Monday, August 4, 2014

PENGHUJUNG SUMMER DI SEOUL KOREA..

MELANCONG ITU PERKARA BIASA..
TETAPI
MELANCONG PERCUMA ITU LUARBIASA!!!

Alhamdulillah, terima kasih Allah membuka minda saya berniaga secara online dengan STG...dari zero to be a Hero... saya memang tak reti berniaga tapi alhamdulillah dgn bimbingan mentor2 saya berjaya... syukur..

FREE TRIP DENGAN SYARIKAT MMG BEST SELAMA NI SY MEMASANG IMPIAN KELUAR NEGARA BILA TGK ORG LAIN KE LUAR NEGARA...
PALING BEST SEMUANYA DI TAJA...

syukur... Terima Kasih Allah... jom enjoy foto2 ni... hari pertama di SEOUL

Panas... tapi till nak bergambar berlatar belakangkan namson tower.... 
gambar ini di hanok village....

gambar ramai2 dengan sebilangan kecil team... di hanok village.. panas macam di malaysia tapi udara dingin.... best ..n se

kat satu2 nya masjid yang ada di SEOUL, terletak di IETAWON ..sini mmg kawasan muslim..makanan halal memang kat area sini je.... siap beli jubah mesir kt sini. penjual pak arab tu suka sangat bila en suami speaking arab ngan dia..siap bg murah n tudung percuma en suami pun dapat hadiah..hehhehehe..

nak sampai masjid ni.. tinggi tangga nye.. kawasan ni memang berbukit2 sikit... patutla kalau tgk citer korea tu mmg nampak kawasan dia berbukit2...


masa untuk makan.... makan tengahari hihihhi tak nmpk penat kan muka kami huhuhuhuhuu tq en suami amikkan gmbr... i luv u...

ok last gambar kami ramai2 depan blue house... klu kat US white house... kat korea ni BLUE HOUSE... 


ok cukup utk kisah separuh hari pertama... lps tu sebelah malam kami ke taman tema yg mmg happening sgt.. cuba teka apa nama taman tema tu??

ok terima kasih allah membuka ruang saya melakar impian bersama STG kemudian merealisasikan impian tersebut... 

BERJALAN BERMUSAFIRLAH
MLIHAT KEAGUNGAN ALLAH!!!






Friday, September 27, 2013

MMR - MEREALISASIKAN IMPIAN SAYA...KOREA NEGARA INGIN DILAWATI

Alhamdulillah tq Allah. di atas skrip yg tertulis dalam hidup saya....

Saya bertemu dengan seminar Minda Magnet Rezeki di ketika hidup saya...umppp memang tak seindah pasangan yg baru berumahtangga yg lain hihihhi... tapi alhamdulillah Allah hadiahkan saya seorang suami yg penyabar dan baik budi..tq Allah..

Masa mula2 diperkenalkan dengan MMR ni, saya malas nak g sebab saya ingat ni mesti pasal bisnes la apa lah..tapi bila sy cuba membaca testimoni beberapa peserta, saya cukup tertarik dan saya nak jadi "bomoh" untuk diri sendiri..sebab saya dah penat g sana sini berubat... hihihi

saya pergi, suami saya tak mau tapi dia izinkan saya pergi... dan ketika sesi teknik visualiation, kami diarahkan speaker tuk tulis 3 tempat / negara yg ingin dilawati... saya tulis : 1) Mekah  2) Mesir (kenangan bercinta2 dulu huhuhuhu) 3) korea (sebab saya ska tgk cerita korea...

Dan alhamdulillah pada 15hb september 2013 impian saya terlaksana... paling best dan indahnye... FREE VVIP TRIP... tak yah pikir nak tidur mana,,, naik apa... makanan halal kat maner.. camne cara nak komunikasi ngan org korea sebab mereka nye english memang fail huhuhu MAJU DALAM ACUAN MEREKA SENDIRI... sebab semuana dah tersedia, kami just follow je.. mmg best ...